به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مرحله دوم طرح «با هم بخوانیم» با مشارکت ۳۵ کتابخانه عمومی منتخب از سراسر کشور شهریورماه سال جاری برگزار شد. کتابخانه عمومی شیخ محمد عاملی شهر شال از شهرستان بوئین زهرا در استان قزوین و مسئول این کتابخانه یکی از میزبانان اجرای این طرح بودند.
کتابخانه عمومی شیخ محمد عاملی در سال ۱۳۷۶ در زمینی به مساحت ۷۰۰متر مربع بنا شده است. این کتابخانه شامل بخش کودک، پایگاه اصلی، بخش مرجع و بخش نوجوان و کمک درسی است که با داشتن ۱۵۰۰ عضو و حدود ۲۵هزار جلد کتاب مشغول ارائه خدمات فرهنگی به ساکنان شهر شال در شهرستان بوئین زهرا است.
فاطمه آقاعلیخانی مسئول کتابخانه عمومی شیخ محمد عاملی با اشاره به حضور خود در اواین دوره برگزاری طرح «با هم بخوانیم» در سال ۱۳۹۶ گفت: پس از برگزاری دوره اول طرح، که با سفری ۳ روزه به تهران و شرکت در دوره های آموزشی ویژه طرح همراه بود، این توفیق را داشتم که در سال جاری این طرح را برای دومین بار در کتابخانه عمومی شیخ محمد عاملی اجرا کنم.
وی درباره انگیزههای خود برای اجرای طرح «با هم بخوانیم» گفت: مهمترین انگیزه من علاقه به بچههای شهرمان است؛ بچههایی که با شوق فراوان در کتابخانه حاضر میشوند و با توانایی و استعدادهایشان لیاقت بهترینها را دارند. همچنین علاقه به کتاب و کتابخوانی دیگر انگیزه من برای اجرای این طرح بود. ازاینکه بتوانم مطالب مفیدی را که از کتاب برگرفته شده، به بچهها آموزش دهم، حس فوقالعادهای پیدا میکنم.
این کتابدار درباره نحوه برگزاری جلسات این طرح توضیح داد: این طرح و کتاب های ارائه شده در آن واقعا برای بچه ها جذاب و آموزنده است و بسیا مورد توجه بچهها و حمایت خانواده آنها نیز قرار گرفته است. به دلیل اینکه برگزاری این طرح با فصل تابستان و وغات فراغت بچهها مصادف شده بود، تلاش کردم فضایی مفرح ایجاد کنم. به طوری که پس از کتابخوانی انجام بازیهای محلی و فعالیتهای فیزیکی بر اساس محتوای کتابها را نیز مدنظر قرار دادیم که باعث افزایش شادی، نشاط و انرژی بچهها میشد.
آقاعلیخانی ادامه داد: در طول اجرای این طرح تعداد زیادی از اعضای دیگر کتابخانه که عضو این طرح نبودند، با مراجعه به ما با حسرت بسیار میپرسیدند «میشه ما هم در طرح حضور داشته باشیم؟» و مادرانشان را واسطه قرار میدادند تا بتونند در این طرح شرکت کنند. وقتی این همه اشتیاق بچهها را دیدم تصمیم گرفتم این کلاس را برای دو گروه اجرا کنم، اما فقط میتوانستم مشخصات ۱۲ نفر از اعضا را در سیستم ثبت کنم. خوشبختانه توانستم از طریق خیرین برای گروهی که عضو این طرح نبودند نیز لوازم مورد نیاز و جوایزی را تهیه و به آنها اهدا کنم.
این کتابدار در ادامه به بیان خاطرهای از اجرای این طرح در کتابخانه پرداخت و گفت: میدانید که برگزاری جشن تکلیف برای دختر خانمها در مدارس یکی از جشنهای مهم و دوست داشتنی برای آنها است. اما هنگام اجرای این طرح متوجه شدم که به دلیل شیوع کرونا امکان برگزاری جشن تکلیف در مدرسه برای دختران حاضر در این طرح وجود نداشته و این موضوع برای آنها تبدیل به یک حسرت شده بود. با توجه به اینکه موضوع برخی از کتابهای مطرح شده در این طرح، مربوط به قرآن و ائمه اطهار(ع) بود، پس از مطرح کردن موضوع با مدیرکل محترم و همچنین شوراهای شهر، در اختتامیه طرح «با هم بخوانیم» جشن تکلیف این دختران عزیز را هم برگزار کردیم.
وی در این باره توضیح داد: در این مراسم مسئولین و اعضای شورای شهر و همچنین شهردار و بخشدار محترم و رئیس آموزش و پرورش و رئیس خانه فرهنگ شهر نیز حضور داشتند. به لطف خدا و با حمایت خیرین برای بچه ها چادر نماز تهیه کردم و همچنین برای جشن تکلیف آنها یک کیک بزرگ تهیه کردیم؛ کیکی که روی آن نوشته شده بود «جشن تکلیف دختران طرح باهم بخوانیم». این دختران عزیز به همراه مادران خود در این جشن شرکت کردند؛ در حالی که مادران بچهها در سالن انتظار نشسته بودند، دخترا همانگونه که در کتاب «هر آیه یک قصه» به پوشش یک دست بچه ها بدون فخر فروشی اشاره شده بود، بیرون از سالن چادرهای خود را به سر کردند و همانگونه که در کتاب «مادر مسیحی من» به قدردانی از والدین تاکید شده بود، هر کدام با یک شاخه گل رز وارد سالن شدند و از والدین خود قدردانی کردند و دستان مادران خود را بوسیدند.
ارسال نظر